Vertaalbureau voor 50+ talen

Ben je op zoek naar een beëdigd vertaler, wil je iets vertalen van het Russisch naar het Nederlands, of zoek je misschien juist een vertaling Nederlands naar Chinees? Geen probleem! Bij Wijtypen bieden we vertalingen in ruim 50 talen aan. De vertalingen zijn mogelijk van zowel Nederlands naar vreemde taal, als omgekeerd.

Bekijk de beschikbare talen hieronder. Wil je meer weten of staat jouw taal er niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, of lees de pagina Vertalingen  eens door!

Contact opnemen
talen
null

Nederland

De officiële taal van Nederland en Suriname, en natuurlijk gesproken in België! Momenteel spreken ongeveer 25 miljoen mensen Nederlands.
null

Vlaams

Het Vlaams is het Nederlands van de Belgische regio Vlaanderen. Vlaams wordt niet als officiële taal erkend, maar wijkt toch in zo een mate van Nederlands af dat wij deze vertaling graag aanbieden!
null

Engels (Amerikaans)

De Engelse taal wordt wereldwijd gesproken en kent een aantal varianten. De bekendste hiervan zijn de Amerikaanse en de Britse variant. Er zijn verschillen in spelling, betekenis en uitspraak.
null

Engels (Brits)

De Engelse taal wordt wereldwijd gesproken en kent een aantal varianten. De bekendste hiervan zijn de Amerikaanse en de Britse variant. Er zijn verschillen in spelling, betekenis en uitspraak.
null

Frans

Het Frans is ook wel bekend als de taal der liefde! Dit komt natuurlijk omdat de uitspraak altijd zo mooi klinkt. Frans wordt wereldwijd door zo’n 75 miljoen mensen als moedertaal gesproken. Ook tallozen andere talen vinden hun oorsprong in de Franse taal.
null

Duits

Duits staat op de tiende plek op de wereldranglijst van talen. Dat is ook niet zo gek, want de Duitse taal wordt in maar liefst dertien plekken door 101 miljoen mensen als moedertaal gesproken. Geen wonder dat we zoveel aanvragen voor vertalen Duits naar Nederlands krijgen!
null

Spaans

Spaans is de tweede meest gesproken taal ter wereld! 406 miljoen mensen spreken het Spaans al moedertaal. Dit komt omdat Spaans niet alleen in Spanje de moedertaal is, maar ook in Latijns-Amerika. Wist je al dat 4000 woorden in de Spaanse taal uit het Arabisch komen? Het Spaans kent daarnaast verschillende varianten. Gelukkig kennen onze Spaanse vertalers deze allemaal!
null

Italiaans

Het Italiaans is een taal vol passie vol mooie klanken. Er zijn meerdere vormen van de Italiaanse taal. Zo’n 30 miljoen mensen spreken wereldwijd de standaardvorm, en nog eens 38 miljoen maakt gebruik van een van de vele Italiaanse dialecten!
null

Portugees

Wist jij al dat het Portugees niet alleen in Portugal wordt gesproken, maar bijvoorbeeld ook in Brazilië, Mozambique en zelfs India? Een wijdverspreide wereldtaal dus. Geen wonder dat Portugees op de zesde plaats van de wereldranglijst van talen staat!
null

Arabisch

Het prachtige Arabisch is een Semitische taal die wordt gezien als de moedertaal van de Islam. De gehele koran is namelijk in het Arabisch geschreven! Wereldwijd zijn er wel 380 miljoen Arabische sprekers. Het Arabisch schrift wijkt daarnaast sterk af van het Westerse schrift, en wordt zelfs van rechts naar links geschreven. Gelukkig zijn wij bij Wijtypen gespecialiseerd in Arabische vertalingen!
null

Armeens

Het Armeens kent drie taalvormen en heeft een heel bijzonder alfabet. Het Armeense alfabet werd in 405 na Chr. bedacht en is zo in elkaar gezet dat het originele alfabet van 36 letters een religieuze symboliek had. Inmiddels bevat het alfabet wat hervormd, en natuurlijk kennen we als Armeens vertaalbureau elke letter!
null

Bosnisch

Bosnisch is een van de vier taalvarianten van het Servo-Kroatisch en wordt gesproken in Bosnië-Herzegovina. Het lijkt erg op Servisch en bevat veel Turkse leenwoorden; wel zo’n 3000 woorden zijn Turks of gebaseerd op het Turks!
null

Bulgaars

Bulgaars is een Slavische taal die in Bulgarije wordt gesproken. In vergelijking met andere Slavische talen zijn de werkwoorden van Bulgarije vrij lastig. Als Bulgaars vertaalbureau weten wij daar natuurlijk wel raad mee.
null

Canadees-Frans

In Canada spreken ze ook Frans! Er is een grote Franse regio, Quebec genaamd. Hier spreken ze Canadees-Frans of Quebecs Frans. De taal is net wat anders dan het Europese Frans en heeft daarom een gespecialiseerde vertaling nodig.
null

Chinees

De Chinese taal staat op nummer een van de wereldranglijst van talen. Meer dan 1,2 miljard mensen wereldwijd spreken het Chinees als moedertaal. De Chinese taal wordt ook wel Mandarijn genoemd, maar er bestaan wel tien tot vijftien officiële varianten van het Chinees.
null

Catalaans

De Catalaanse taal wordt gesproken in Andorra, Frankrijk, Spanje en Italië. Het is een taal die op Frans en Italiaans lijkt, maar de taal kent veel minder sprekers. Ongeveer 10 miljoen mensen spreken Catalaans.
null

Dari

Dari wordt ook wel Oost-Perzisch genoemd en is een variant op de Perzische taal Farsi. Dari wordt voornamelijk in Afghanistan gesproken. Hier is de taal sinds 1964 een officiële taal en wordt het vooral gebruikt door hoger-opgeleide mensen.
null

Deens

Het Deens is de officiële taal van Denemarken. Hier heet deze Noord-Germaanse taal Dansk. Het Deens kent een groot aantal Duitse woorden, omdat Denemarken in de middeleeuwen veel handel dreef met Duitsland. Deens lijkt op Noors en Zweeds.
null

Fins

Het Fins wordt gesproken door 95% van de Finse bevolking en komt verder voor in Rusland, Zweden, Noorwegen en Finland. De officiële naam van Fins is Suomi. Het Fins wordt bijzonder uitgesproken. De klemtoon ligt namelijk altijd op de eerste lettergreep!
null

Farsi

Farsi is de naam van het Perzisch. Farsi is de officiële taal van Iran, Bahrein, en Tadzjikistan en wordt ook gesproken in veel delen van Oezbekistan. In Afghanistan is het Farsi een van de twee officiële talen, naast het Dari. Als vertaalbureau voor Farsi en Dari kent Wijtypen uiteraard beide varianten van het Perzisch!
null

Filipijns

Filipijns is de gestandaardiseerde versie van het Tagalog, de taal die door een kwart van de Filipijnen als moedertaal wordt gesproken. Het Filipijns wordt wereldwijd door 85 miljoen mensen gesproken en wordt in de Filipijnen Filipino genoemd.
null

Fries (Nederlands dialect)

Het Frysk, oftewel Fries, is een Nederlands dialect dat in de provincie Friesland en bepaalde delen van Groningen wordt gesproken. Het Fries kent zelf ook weer meerdere dialecten. Als Fries vertaalbureau draaien we onze hand voor Fries vertalen niet om.
null

Grieks

Grieks is misschien wel een van de bijzonderste talen van allemaal. Het Oud-Grieks is namelijk de oudste, opgeschreven Europese taal met bronnen daterend tot 3000 v.Chr. Het huidige, moderne Grieks wordt door 13,5 miljoen mensen als moedertaal gesproken.
null

Hebreeuws

Hebreeuws kent twee vormen: klassiek Hebreeuws en modern Hebreeuws Klassiek Hebreeuws is de taal van de Joodse gemeenschap. Modern Hebreeuws wordt gesproken in Israël. De talen wijken in zinsopbouw en spelling van elkaar af.
null

Hindi

Hindi is een gestandaardiseerde versie van Hindoestani en wordt vooral gesproken in India. Bijzonder is dat het Hindi geen lidwoorden kent. Het is een van de meest gesproken talen ter wereld. Hindi staat daarom op de derde plek op de wereldranglijst.
null

Hongaars

Het Hongaars is de officiële taal van Hongarije. Het is een zogenaamde Finoegrische taal. Het Hongaars kent 14,5 miljoen sprekers. Bijzonder is dat de klemtoon altijd op de eerste lettergreep van een woord valt.
null

IJslands

Het IJslands is een ontzettend moeilijke taal om te leren! Het is de officiële taal van IJsland, het dunbevolkste land ter wereld. Daarom spreken maar zo’n 320000 mensen deze bijzondere taal. Als IJslands vertaalbureau hebben wij gelukkig een paar van deze sprekers in ons midden om al je teksten naar het IJslands te vertalen!
null

Indonesisch

Bahasa Indonesia, zo wordt het Indonesisch ook wel genoemd. De taal staat in de top tien van meest gesproken talen ter wereld. Indonesisch bevat wegens het Nederlandse en Portugese koloniale verleden veel Nederlandse en Portugese leenwoorden. Indonesisch is een landstaal van het Maleis. Dit houdt in dat het een variant is.
null

Japans

Japans wordt door 130 miljoen mensen gesproken. Flink wat dus! Wegens de ingewikkelde grammatica hebben Westerse sprekers vaak veel moeite met deze bijzondere taal. Bij Wijtypen vertalen wij Japans gelukkig eenvoudig naar het Nederlands of Engels en andersom!
null

Koreaans

Koreaans wordt gesproken in Noord- en Zuid-Korea en wereldwijd door 78 miljoen sprekers. Meer dan 50% van de taal kent gelijkenissen met het Chinees, vooral in uitspraak en woordenschat.
null

Kroatisch

Kroatisch is een van de vier taalvarianten van het Servo-Kroatisch. Het is de officiële taal van Kroatië. Sinds de onafhankelijk van Kroatië zijn er veel nieuwe woorden bijgekomen. De taal kent daarnaast hele specifieke woorden. Bij Wijtypen kennen we natuurlijk al deze Kroatische vertalingen!
null

Lets

Lets is de officiële taal van Letland en lijkt op het Litouws. Lets en Litouws behoren tot de Oost- Baltische talen. Niet veel mensen spreken Lets. Wereldwijd gebruiken ongeveer 1,7 miljoen sprekers Lets als moedertaal.
null

Litouws

Het Litouws is de officiële taal van Litouwen en lijkt op het Lets. Litouws en Lets behoren tot de Oost- Baltische talen. Het Litouws kent 3,5 miljoen moedertaalsprekers.
null

Luxemburgs

Luxemburgs of Letzeburgs is de taal van Luxemburg, welke door ongeveer 390000 mensen in Luxemburg, België, Duitsland en Frankrijk wordt gesproken. De taal lijkt op een mengelmoes van Nederlands, Duits en Frans.
null

Maleis

Maleis is een zogenaamde macrotaal. Het is een overkoepelende taal die verschillende varianten kent die in meerdere landen wordt gesproken. Zo lijken het Maleis en het Indonesich erg op elkaar. Maleis wordt gesproken in Maleisië, Indonesië, Brunei, Singapore en Zuid-Thailand. Maleis wordt gesproken door wel 250 tot 300 miljoen mensen!
null

Noors

Het Noords, plaatselijk Norsk genoemd, is de taal der Noren! In Noorwegen wordt deze taal door de ruim 4,5 miljoen inwoners gesproken. Het Noors kent gelijkenissen met het Deens en Zweeds. Het Noors kent twee officiële schrijftalen: Nynorsk en Bokmål. Nynorks wordt door de minderheid gebruikt, maar natuurlijk kan Wijtypen je van een Noors – Nederlandse of Nederlands – Noorse vertalingen in beide vormen voorzien!
null

Oekraïens

Het Oekraïens is een Slavische taal die in Oekraïne en vele omliggende landen, zoals Rusland en Moldavië, wordt gesproken. Tijdens het tsaristische tijdperk van Rusland was het schriftelijk gebruik van Oekraïens verboden. Na de onafhankelijkheid van Oekraïne heeft dit zich gelukkig hersteld. Wijtypen maakt dan ook graag een Oekraïense vertaling voor je!
null

Pools

Pools is een West-Slavische taal die gesproken wordt door 40 miljoen mensen. Deze zijn woonachtig in Polen, landen van de voormalige Sovjet-Unie of in de grote gemeenschap Poolse immigranten in Amerika. Pools lijkt erg op Slowaaks en Tsjechisch.
null

Papiaments

Papiaments is een Creoolse taal die gesproken wordt op de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao. Het Papiaments is pas sinds 2003 een officiële taal op Aruba. De andere twee eilanden volgden in 2007. Papiaments wordt gesproken door een kwart miljoen mensen.
null

Roemeens

Roemeens wordt gesproken in Roemenië, Moldavië en een regio van Servië. Het is de moedertaal van ongeveer 25 miljoen mensen, en nog eens 4 miljoen spreken het Roemeens als tweede taal.
null

Russisch

Russisch is een van de meest voorkomende talen ter wereld. Het Russisch staat als achtste op de wereldranglijst van talen. Ruim 260 miljoen mensen spreken Russisch ofwel als moedertaal of als tweede taal. Gelukkig is Wijtypen heel goed in het vertalen van Russisch naar Nederlands!
null

Servisch

Servisch is niet alleen de voertaal van Servië, maar ook die van Montenegro! Het Servisch bevat daarnaast veel Turkse leenwoorden. Dit komt omdat Servië vroeger onderdeel was van het Ottomaanse rijk. Het Servisch wordt door ongeveer 12 miljoen mensen gesproken.
null

Sloveens

Sloveens is de taal van Slovenië en ontstaan rond het jaar 1000. Sloveens behoort tot de Slavische talen en wordt gesproken door ruim 2 miljoen mensen.
slowakije

Slowaaks

Slowaaks is een West-Slavische taal. Het is de officiële taal van Slowakije en lijkt erg op Pools en Tsjechisch. Slowaaks wordt door zo’n 6 miljoen mensen gesproken.
null

Tamil

Tamil wordt door de bevolkingsgroep Tamils gesproken. Gemiddeld spreken en schrijven 77 miljoen mensen Tamil. De taal wordt vooral gesproken in Zuid-India, Sri Lanka, Singapore en Maleisië.
null

Tsjechisch

Tsjechisch is een West-Slavische taal die vooral in Tsjechië wordt gesproken. Wereldwijd spreken ongeveer 12 miljoen mensen deze taal. De taal lijkt erg op Slowaaks en Pools. De Tsjechische grammatica wordt als moeilijk gezien wegens de vele naamvallen en woordgeslachten. Gelukkig draaien onze Tsjechische vertalers hier hun hand niet voor om!
null

Turks

Het Turks is de officiële taal van Turkije, Cyprus en enkele delen van Macedonië. De taal bestaat al sinds de achtste eeuw en is onderdeel van de taalfamilie Turkse talen. Deze taalfamilie kent wel 35 soorten Turkse talen! Een ander bijzonder iets aan het Turks is dat het alfabet anders is dan het Latijnse alfabet. Zo zijn de letters x, q en w hier bijvoorbeeld niet in opgenomen.
null

Vietnamees

Het Vietnamees is de officiële taal van Vietnam. Het is een zogenaamde toontaal. Dit betekent dat de betekenis van het woord verandert als de toonhoogte van een lettergreep anders wordt uitgesproken. Wereldwijd spreken ongeveer 70 miljoen mensen Vietnamees.
null

Zweeds

Zweeds is een Scandinavische taal die lijkt op Noors en Deens. De Zweedse taal wordt door Zweden Svenska genoemd en wordt gesproken door ongeveer 19 miljoen mensen.

Wat anderen over ons zeggen

Fatih Gulbeden
Fatih Gulbeden
08/10/2021
Top service en kwaliteit
J. Reed
J. Reed
27/01/2020
great work
Ferry Wierens
Ferry Wierens
16/10/2019
Snelle service en kundig werk tegen een mooie prijs. Persoonlijk contact maakte de communicatie zeer gemakkelijk.

Op zoek naar vertalingen, transcripties of ondertitels?

Wij maken graag een offerte op maat. Bij Wijtypen vind je snel het scherpste tarief.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Meestal ontvang je van binnen 1 uur een reactie.

    Ik geef toestemming dat deze persoonsgegevens worden verwerkt om contact met mij op te nemen, zoals omgeschreven in de privacybeleid.